L’empresa santfruitosenca E. Vila Projects patenta un sistema per desinfectar mascaretes efectivament

167
Pla detall de les màscares durant l'assaig d'Eurecat. - FOTO: ACN
Pla detall de les màscares durant l'assaig d'Eurecat. - FOTO: ACN

El laboratori de Manresa del centre tecnològic Eurecat ha assajat amb èxit un sistema per desinfectar mascaretes amb radiació infraroja i llum ultravioleta. Es tracta d’un sistema desenvolupat a l’empresa E. Vila Projects, a Sant Fruitós de Bages, que permet reutilitzar-les.

Aquest tractament serveix per desinfectar les mascaretes FFP2 i FFP3, que són les que ofereixen més protecció contra la COVID-19. Per fer la prova, Eurecat ha contaminat una mascareta del bacteri Escericchia Coli, un microorganisme que els estudis científics consideren més resistent a aquests tractaments que el coronavirus. Un cop aplicat el tractament, han mesurat la quantitat de microorganisme que quedava als punts contaminats i han comprovat que havia perdut la força.

El sistema d’E. Vila Projects consisteix en aplicar radiacions infraroges a la mascareta per escalfar-la i després donar-li llum ultraviolada. Aquests dos tractaments, segons les dades bibliogràfiques que han pogut recopilar, inactiven el Sars-CoV-2. L’empresa ja ha patentat el sistema i cada un dels seus equips pot tractar 5.000 mascaretes al mes.