L’empresa igualadina Indoorwall vol convertir Manresa en un referent mundial dels rocòdroms ‘indoor’.

185
Pla general de la sala d'escalada per a adults que s'està construint a Manresa. Imatge del 24 d'agost del 2020. (Horitzontal)

L’empresa igualadina Indoorwall vol convertir Manresa en un referent mundial dels rocòdroms ‘indoor’. Aquesta tardor obrirà un dels centres més grans del món a la capital del Bages.

Manresa comptarà, a partir d’aquesta tardor, amb un dels centres d’escalada més grans del món. L’empresa igualadina Indoorwall obrirà el que serà el seu setè centre a Catalunya, però el de majors dimensions. Segons el seu responsable, Israel Macià, es poden comptar pràcticament amb els dits de la mà les instal·lacions privades d’aquestes dimensions existents al món. La de Manresa serà, a més, la seu central de la companyia. 

Manresa serà el tercer centre que obre Indoorwall en plena pandèmia – des del juny han obert a Vilanova i la Geltrú i a Madrid. Aquest 2020, l’escalada havia de convertir-se en esport olímpic, però la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio ha posposat l’estrena, en principi al 2021. On segur estarà serà a París 2024. 

La sala de Manresa ocuparà una superfície de 2.000 metres quadrats, el que converteix el rocòdrom en un dels més grans del món en l’àmbit privat. Fins a 1.000 angles diferents conformen la nova sala d’escalada. 

La zona d’escalada es distribueix per colors, en funció de l’experiència de cada usuari. Segons Macià preveuen que prop de 100.000 usuaris podrien passar anualment per les instal·lacions de Manresa. A banda de les zones d’escalada per a adults i infants, les instal·lacions comptaran amb un restaurant de cuina mediterrània, una zona de formació i les oficines centrals de l’empresa.