L’empartxada i els Bous de Foc donaran el tret de sortida a la Festa Major de Santpedor

168
Actuació dels Bous de Foc a la Festa Major de Santpedor 2019 FOTO:XAVIER PRAT
Actuació dels Bous de Foc a la Festa Major de Santpedor 2019 FOTO:XAVIER PRAT

El poble s’omplirà ben aviat amb els colors de les casaques de les penyes del poble i tothom podrà gaudir un any més de tot tipus d’activitats i per a tots els públics

Santpedor ja ho té tot a punt per la seva setmana grossa i més esperada de l’any: la Festa Major. Dijous, com a novetat, es farà el pregó oficial -enlloc de divendres-. Aquest any a càrrec de la trompetista santpedorenca Mireia Farrés, que ja ha promès alguna “sorpresa” durant l’acte. I després l”empartxada’ donarà el tret de sortida a la festa amb botifarrada, música, i foc, sobretot molt foc, que portaran els Bous de Foc.

El què no es mou de dia és la ja tradicional i sempre festiva entrada de penyes a la Plaça Gran el divendres, que quedarà inundada amb els colors de les casaques. I més tard de nou per les guspires dels Bous de Foc, que a estrenaran el nou ‘Bou Brufat’. Just abans el Consell dels Infants haurà fet el pregó infantil. I després de tot plegat serà l’hora per les penyes d’anar al camp a fer un bon sopar, tot i que qui vulgui podrà quedar-se a plaça amb la música dels Boite Lennon. Per rematar-ho, a la nit hi haurà cercavila nocturna fins a Cal Llovet on el grup Tapeo Sound System acabarà d’animar la nit.

Dissabte i diumenge seran els plats forts de la Festa Major amb activitats de tot tipus i per tots els públics: Campionat de petanca, concurs de paelles amb gimcana aborigen, concert de l’Escola Municipal de Música de Santpedor a l’Auditori, dinar popular, concert amb Orquestra Rosaleda, espectacle de circ, vaquetes, matinal de cultura popular, i molt més. A més, s’inaugurarà la temporada d’estiu de les piscines municipals.

I dilluns serà el torn pel tobogan aquàtic, la festa infantil, i la botifarrada popular amb concert de fi de festa i descasacada del timbaler.

Com a novetats, a part del pregó avançat a dijous, hi haurà una actuació de jazz a la Plaça de la Font el dissabte al vespre, un espectacle familiar diumenge al migdia, i un monòleg diumenge al vespre.