L’escola de música Cal Moliner de Sallent ha participat, aquest matí, en la celebració dels 25 anys de l’ACEM (L’Associació Catalana d’Escoles de Música). L’acte ha estat protagonitzat per més de 6.000 alumnes de totes les escoles de música del país, 83 en total, i amb més de 10.000 persones de públic.

L’acte ha estat realitzat al cap del R.C.D Espanyol i per celebrar els 25 anys s’ha protagonitzat un concert multitudinari, un dels més grans que s’ha fet mai al país. L’acte, al ser de tanta envergadura, ha comptat, com a espectadors, amb els presidents de la Generalitat, Quim Torra, i del Parlament, Roger Torrent. Tots dos han destacat la importància de la música pels participants. Manel Camp, per la seva banda, ha sigut el director de l’última peça i Txe Arana l’encarregada de presentar l’acte.

L’actuació també ha comptat amb la participació d’un cor de 1.500 cantats; una formació de 1.200 músics de corda fregada; una banda amb 1.500 instruments de vent; al voltant de 740 guitarristes i baixistes; 300 percussionistes; i un grup de 100 ballarins. Per preparar el concert, milers de músics i centenars de ballarins han participat durant els últims mesos als vuit concerts que ha organitzat l’ACEM a diferents punts del territori com Lleida, Manresa, La Seu d’Urgell o Esparreguera.