L’elit esportista de casa nostra torna a la “nova normalitat” després de gairebé tres mesos

124

La nova situació que ens ha tocat viure a tots, batejada com la “nova normalitat”, és ja tota una realitat. Els primers en fer-ho han estat els esportistes d’elit que, des de fa un parell de setmanes, han tornat als entrenaments individuals i seguint unes estrictes mesures de protecció. A La Central d’Ona Bages hem parlat amb tres esportistes de la comarca, referents i promeses en el seu esport.

Un d’ells és l’Ander Mirambell, pilot d’Skeleton manresà. L’Skeleton és un esport d’hivern que consisteix a llançar-se panxa terra per un tobogan de gel amb una taula. La particularitat del seu esport, juntament amb les restriccions del confinament, fa que sigui curiós saber com s’ha pogut entrenar aquests dies i, evidentment, com ha estat el seu retorn al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. La instal·lació esportiva està oberta des del passat 18 de maig i l’Ander va ser un dels primers a trepitjar-la. Així ha estat el seu retorn.

I de l’Skeleton passem a la gimnàstica artística amb un esportista que també és elit en aquesta disciplina. El Thierno Boubacar és gimnasta de l’EGIBA de Manresa. Habitualment entrena a Madrid i enguany tenia moltes esperances de poder participar en els seus primers Jocs Olímpics, formant part de l’equip espanyol de gimnàstica artística. Haurà mantingut el bon estat de forma amb el qual va acabar la temporada?

I acabem aquesta ronda de contactes amb esportistes de casa nostra que han tornat a entrenar-se, parlant amb la Mònica Clemente, atleta del Club Atletic Manresa. Especialitzada en perxa, la Mònica és una de les esportistes referents de casa nostra. Campiona d’Espanya en pista coberta i a l’aire lliure, ni més ni menys, el 2018, campiona també sub-23 d’Espanya. Té el record sub-23 d’Espanya en 4,45 m. Per tant, estem parlant d’una atleta referent de l’esport manresà.