L’educació sanitària, tema central a l’agenda dels sallentins

217

Sallent ha iniciat un cicle de xerrades sobre salut. La psicòloga Cristina Junyent ha visitat les escoles Torres Amat i Vedruna per parlar sobre benestar emocional. Paral·lelament, el mateix dia, la farmacèutica Anna Solé va estar al Casal de la Gent Gran explicant com fer un bon ús dels medicaments. També es va tractar la recuperació post-part de la mà de la fisioterapeuta Anna Estany, a la llar d’infants L’Esquitx; i, Carles Pons va explicar com s’utilitza el desfibril·lador automàtic al Pavelló Agustín Rueda.

A més, l’Espai Salut de Sallent va dur a terme una master-class de pilates i yoga al Centre Cívic Verge de Fussimanya ahir divendres.

La psicòloga Cristina Junyent ens explica allò que s’ha de saber sobre el benestar emocional:

L’Anna Estany és fisioterapeuta, i ens parla sobre la importància de fer la recuperació post-part:

Anna Estany a la xerrada sobre la recuperació post-part a la Llar d'Infants l'Esquitx.
Anna Estany a la xerrada sobre la recuperació post-part a la Llar d’Infants l’Esquitx.

L’aturada cardíaca sobtada és la principal causa de mort a Europa, afectant aproximadament 700.000 persones cada any. Moltes de les víctimes poden sobreviure si els testimonis actuen de forma immediata. El Carles Pons és el fundador de Reanima, una empresa que dedicada al subministrament de desfibril·ladors, material sanitari, cursos de primers auxilis i acreditacions per a l’ús del DEA, el Desfibril·lador Extern Automàtic. El vam anar a buscar al descans de la feina i això és el que ens va explicar:

Carles Pons explicant com s'utilita el desfibril·lador automàtic.
Carles Pons explicant com s’utilita el desfibril·lador automàtic.

L’Anna Estany, la fisioterapeuta que ara ens explicava la recuperació post-part, va fer una master-class de pilates i yoga divendres. Ens ho explica breument, escoltem-la:

El cicle finalitzarà amb les fisioterapeutes Fàtima Hernández i Cristina Catalán que parlaran de la prevenció de caigudes i ergonomia per a cuidadors a la Residència Sant Bernat el dia 22 de desembre.