L’edifici del Pont Aeri té els dies comptats i s’hi farà un projecte de renaturalització

180
L'edifici de l'antiga discoteca Pont Aeri. - FOTO: Joel Peña
L'edifici de l'antiga discoteca Pont Aeri. - FOTO: Joel Peña

L’Ajuntament de Manresa enderrocarà la mítica discoteca Pont Aeri, l’antiga Krono’s. Ho farà juntament amb el pàrquing on es situa l’emblemàtica senyal i una reclosa de la riera de Rajadell. L’objectiu és impulsar un projecte de renaturalització de la biodiversitat pioner a Catalunya.

Amb l’abandonament del local han sorgit problemes com l’acumulació de brossa al seu voltant o la degeneració del que queda d’edifici. Per solucionar-ho, l’Ajuntament de Manresa ha tancat el projecte d’enderrocament de l’edifici. En total, es recuperaran 6 hectàrees de terreny. L’objectiu és renaturalitzar la zona per restablir la biodiversitat pròpia del lloc i augmentar la seva riquesa, fent créixer el número d’espècies animals i vegetals. Ho explicava el regidor de Ciutat Verda de Manresa, Pol Huguet Estrada.

A més,també es vol enderrocar una reclosa de la riera de Rajadell que evita el pas correcte del riu. Un cop acabat el projecte, l’espai servirà com a zona d’estudi, vigilància i recerca de la natura. De fet, diversos centres educatius han col·laborat amb el projecte.

En total l’obra tindrà un preu estimat d’un milió d’euros, i els enderrocaments es faran a mesura que es tinguin els diners. Primer serà la resclosa, després l’aparcament i acabaran amb l’edifici que fa 21 anys va ser discoteca per última vegada.