L’avinyonenc de 100 anys, Josep Herms, protagonista d’un documental de l’Institut Castellet

273
Fragment del documental de Josep Herms.
Fragment del documental de Josep Herms.

“Un segle. Retrat d’en Josep Herms”. Aquest és el títol del documental que l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de Sant Vicenç de Castellet ha dut a terme dins el taller de “Cinema en curs” amb l’acompanyament de l’Associació A Bao A Qu.

La peça repassa la figura de Josep Herms, un home nascut a Avinyó ara fa 100 anys i conegut per ser enginyer químic i industrial. Durant la seva vida, Herms va treballar a la Companyia Fabril de Carbons Elèctrics, situada a Castellgalí.

L’estrena del documental es va fer a Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya, el passat 9 de desembre. Allà van assistir i presentar la peça els alumnes de l’Institut Castellet. També el passat 18 de desembre es va fer una presentació virtual del documental. Un esdeveniment que va comptar amb la presència de professors, ajuntaments implicats i el propi protagonista, Josep Herms, qui va poder comentar l’experiència de treballar amb els joves recordant els seus anys a Avinyó, la Guerra Civil i la seva feina com a enginyer químic i industrial.

La realització de l’audiovisual ha comptat amb el suport del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIManresa), l’Ajuntament d’Avinyó i l’Ajuntament de Castellgalí.