El consum de substàncies i les autolesions, principals problemes que ha generat la pandèmia

134
Lídia Durant ahir a Sant Vicenç

Durant aquest últim any, arran de la pandèmia del COVID-19, la gestió emocional ha tingut un gran protagonisme. Els experts del Departament de Salut Mental de la OMS insisteixen als treballadors de salut en la importància d’atendre les seves necessitats bàsiques.

La gestió de les emocions pròpies, assegurar-se el descans, menjar de forma saludable i realitzar activitat física són algunes de les premises que poden ajudar a superar una mala época.  Emocions com ara la por, la tristesa, l’angoixa o la frustració s’eccentuen davant d’aquesta situació desconeguda i potencialment perillosa. Per combatre a tot això ahir a Sant Vicenç es va realitzar una xerrada sobre la salut emocional. Va anar a càrreg de la psicóloga Lídia Durant. Ella mateixa explica a Ona Bages que els casos per depressió han augmentat i que s’ha deixat de banda la salut mental.

La mateixa Durant diu que els casos que han augmentat és el cosnum de substàncies i també autolesions.

Finalment la psicóloga va comentar que el fet de connectar i conéixer les nostres pròpies emocions ajuda a poder prendre consciència i a regular el nostre estat d’ànim.