Laura Vilagrà podria ser la nova gerent del Consell Comarcal

195
La delegada del Govern visita l'Ajuntament de Sallent

Malgrat que Laura Vilagrà no ha volgut fer declaracions, tot apunta que serà la nova gerent del Consell Comarcal a partir d’aquest dilluns. Davant de dinou candidatures, la santpedorenca ha sigut la més votada.

No serà oficial, però, fins el dilluns 23 de setembre quan sigui aprovat en el ple del Consell Comarcal del Bages. Vilagrà entra per substituir a Cristina Rubio que fa 18 anys que estava en el càrrec. Rubio es substituïda a causa del pacte entre ERC i Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Bages.

Si tot va segons el previst Vilagrà, després d’obtenir la puntuació més gran, serà la nova gerent de l’ens. Aquest càrrec és de confiança, amb una dedicació a jornada completa durant els propers quatre anys. Pel que fa a la possible nova incorporació, Laura Vilagrà va ser regidora d’ERC a l’oposició de l’Ajuntament de Santpedor de 1999 a 2003, quan va aconseguir l’alcaldia que va mantenir fins a 2015, quan ja no s’hi va tornar a presentar. Durant la seva etapa a l’oposició de l’Ajuntament, també va ser consellera comarcal.

La seva trajectòria professional va més enllà. Del 2006 fins al 2011 va ser diputada per ERC al Parlament de Catalunya, i a partir de 2016, va ser delegada del govern a la Catalunya Central. Un cop va aparèixer l’article 155 a Catalunya va ser destituïda del càrrec a finals d’octubre de 2017. Des de fa 2 anys és gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella, d’Ampans.