Laura Vilagrà: “no només vull ser la delegada del govern al territori sinó la delegada del territori al govern”

119

L’exalcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, serà nomenada en els proper dies delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, en substitució de l’exalcalde de Berga, Juli Gendrau. “I·lusionada i amb un sentiment de gran responsabilitat”, Vilagrà encara amb optimisme el nou repte, i subratlla que no només vol ser la delegada del govern al territori sinó “la delegada de les sis comarques que represento a la Generalitat”. Així, l’exalcaldessa vol fer de corretja transmissora de les necessitats i reivindicacions de la Catalunya central a una administració que, diu, s’ha de “modernitzar i refer sense els vicis de l’estructura que ens ve imposada per l’estat”.

Vilagrà ha explicat a Ràdio Santpedor que ha copsat com aquest sentiment “d’il·lusió i responsabilitat” és compartit per altres membres del govern com Oriol Junqueras i Carles Mundó, amb qui ha tingut contacte aquests dies.

Laura Vilagrà, de 39 anys, va deixar de ser alcaldessa de Santpedor aquest mes de maig per prendre’s un temps de descans després de 12 anys exercint el càrrec i quatre com a regidora a l’oposició, però ja havia deixat la porta oberta a tornar a entrar en política si es presentava un oportunitat adequada. De desembre de 2006 a 2011 va ser, també, diputada al Parlament de Catalunya.