Nascuda a Santpedor al 1976, Vilagrà és llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster de Direcció Pública a ESADE. Amb menys de 30 anys es va convertir en la primera alcaldessa dona de Santpedor, càrrec que va ocupar entre el 2003 i el 2015. També és, segons Esquerra, l’alcaldessa més jove de Catalunya. Durant els primers tres anys també va ser consellera del Consell Comarcal del Bages.

En el cas de la nova consellera, no serà la primera vegada que trepitgi el Parlament perquè ja va ser diputada per Esquerra entre el 2006 i el 2011. Des del 2016 va fer-se càrrec de la delegació del Govern a la Catalunya Central. Vilagrà explicava a Ona Bages que es va assabentar que perdia la feina pel 155 a través de la ràdio.

Des de llavors, va fer un canvi en la seva trajectòria i va assumir el càrrec de gerent d’AMPANS. Vilagrà és una apassionada de la natació i ha nadat des dels 3 anys. Ha participat en competicions i ha sigut monitora tant de nens com d’adults.