Laura Vilagrà ha pres possessió oficialment com a nova delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central. L’ex alcaldessa de Santpedor, ben acompanyada pel vicepresident del govern, Oriol Junqueras, s’ha mostrat ilusionada i ha recalcat que seria “corretja de transmissió de les polítiques del govern a a la Catalunya Central, però també transmissora dels neguits, anhels i inquietuds de tots vostès al govern”. I és que a l’edifici FUB2 del Campus Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, on s’ha realitzat l’acte, hi havia molts comandaments d’institucions de la regió (mossos, emergències, universitat, consell comarcal, etc.) i també alcaldes de municipis de la comarca que han volgut acompanyar Vilagrà en la presa de possessió, entre ells, el de Santpedor, Xavier Codina.

Vilagrà també ha afirmat que el seu mandat “és construir una Catalunya Central forta, que no centralista, cohesionada, que no uniforme, on tothom es trobi còmode, actuant amb generositat, solidaritat, sentit de país, coherència, rigor i il·lusió”. A més, ha reivindicat la tasca dels seus predecessors al càrrec en els últims 10 anys, des que es va crear la figura del delegat a la Catalunya Central, apel·lant a la millora en àmbits com la salut o els serveis socials i a la valoració de les comarques centrals com algunes de les més ben valorades per viure-hi per part dels seus propis habitants.

Per la seva banda, Oriol Junqueras ha emfatitzat la importància que el govern dóna a la relació amb el territori: “hem volgut vincular el departament d’economia al territori i que la vicepresidència coordinés els diferents delegats al país perquè estem convençuts que només amb un govern molt proper al territori i un territori que es senti molt proper al govern, podem afrontar els reptes que tenim al davant”.

Com a exemple d’això, el vicepresident i conseller d’economia ha parlat de la col·laboració de les diferents institucions i ajuntaments per fer possible el tram de la línia 9 del metro de Barcelona a l’aeroport, recalcant, això sí, que l’estat espanyol no hi ha donat gens de suport.