L’Audiència Nacional també investiga l’Ajuntament de Sant Fruitós pel suport a la declaració de ruptura del Parlament

135
Ajuntament de Sant fruitós de Bages. Foto: Bernat Bernabeu

L’Audiència Nacional investiga l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages pel suport a la declaració de ruptura del Parlament aprovada com a moció en el ple del passat 12 de novembre.

Els Mossos s’han desplaçat avui divendres a dos-quarts d’onze del matí per entregar la carta en què l’Audiència Nacional reclama una còpia de l’acta del ple on es va debatre i votar sobre la moció certificada pel secretari municipal, una transcripció de què es va dir i una certificació dels vots.

De fet, l’Ajuntament havia rebut l’avís feia dies i avui l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, acompanyat de la cap de llista d’ERC a Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán i la cap de llista del grup municipal de CiU, Mercè Casals, esperaven els Mossos amb la documentació. Així ho ha explicat l’alcalde Batanés en una entrevista a la ràdio.

Recordem que GfP, ERC i CiU, van ser els grups municipals que van votar a favor de la moció de suport a la resolució I/X del Parlament de Catalunya de recolzar la declaració rupturista.

Mitja hora més tard, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural (ÒC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i uns 260 alcaldes dels 280 ajuntaments que van donar suport a la moció en el seu moment, es reunien en un acte de rebuig a les investigacions a la capella de Santa Àgueda dins el Museu d’Història de Barcelona.

Sant Fruitós de Bages se suma així als 15 municipis que l’Audiència Nacional investiga, com Santpedor, que va rebre la carta de l’Audiència Nacional ahir o Sallent, que la va rebre a principis de març.

Imatge. Bernat Bernabeu