L’Audiència Nacional investiga l’Ajuntament de Sallent pel suport a la resolució del Parlament sobre l’inici del procés sobiranista. L’Ajuntament, doncs, haurà de lliurar-li les actes i les gravacions dels plens municipals en què van aprovar proposicions de suport a la resolució independentista del 9 de novembre del Parlament de Catalunya.

Els Mossos d’Esquadra han fet arribar aquest dijous a les oficines municipals un requeriment a l’alcalde David Saldoni. En el document, el Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional sol·licita informació i documentació en relació a la proposició de suport a la resolució I/IX del Parlament de Catalunya, com ara la moció, la còpia de l’acte de la celebració del ple amb les intervencions dels regidors i la gravació de la secció, així com la còpia dels informes emesos pel secretari/interventor del consistori.

Saldoni assegurava dijous que facilitarà el més aviat possible la informació sol·licitada per l’Audiència Nacional, del ple celebrat el 11 de novembre de 2015 en el qual es va aprovar la moció amb unanimitat.

D’altra banda, l’assamblea de la CUP de Sallent reclama a l’alcalde que “no faciliti la informació” i demanen que el govern municipal “desobeeixi el requeriment de la justicia espanyola, en consonància amb el contingut de la resolució de ruptura aprovada pel Parlament”. La regidora de la CUP, Èlia Torrescasana, proposa que es convoqui un Ple Extraordinari per decidir quin procediment hauria de seguir el consistori.

Aquest és el segon Ajuntament del Bages que rep el requeriment judicial, després que els Mossos es presentessin al consistori de Manresa el passat 2 de març. Un total de divuit ajuntaments bagencs hauran de lliurar a l’Audiència Nacional els documents.