L’Audiència de Barcelona dicta una ordre de recerca i captura per dos dels condemnats per abusar d’una menor a Manresa

170
Pla general de l'Audiència de Barcelona.
Pla general de l'Audiència de Barcelona.

L’Audiència de Barcelona ha dictat una ordre de recerca i captura per dos dels cinc condemnats per abusar sexualment d’una menor a Manresa l’any 2016. Han faltat a diverses vistes per determinar si havien d’entrar ja a presó o esperar a que la sentència sigui ferma i sospiten que han fugit del país.

Ahir havien de comparèixer a l’Audiència de Barcelona els condemnats per abusar sexualment d’una menor l’any 2016 a Manresa, però dos d’ells no hi van assistir i no és la primera vegada. Davant d’aquestes faltes, l’acusació i la fiscalia van demanar una ordre de recerca i captura i l’Audiència la va tirar endavant. Tot i això, sospiten que els condemnats poden haver fugit del país per evitar les penes de 10 i 12 anys que va imposar la sala 22 de l’Audiència, on havien de comparèixer ahir, corresponent al crim d’abús sexual, i no agressió sexual com demanaven les acusacions.

Per encara dos acusats més, que sí van comparèixer la setmana passada, l’Audiència també ha de resoldre una segona petició de recerca i captura. De moment, els tres condemnats sabran a mitjans de Gener si entren a presó o podran continuar en llibertat mentre la sentència no sigui ferma. Un dels advocats de la defensa, David Maraver, creu que pot accelerar el procés en el cas dels altres tres condemnats.

De moment, els tres condemnats continuen en llibertat esperant que l’Audiència resolgui les seves respectives ordres de detenció.