Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

L’atur torna a baixar al Moianès per segon mes consecutiu

Sobretot a la capital, Moià amb 13 aturats menys. L’altre cara de la moneda és Castellterçol, que suma 5 desocupats més en total. 

La comarca registra al maig 668 persones sense feina, 13 menys que el mes anterior. En dos mesos consecutius de baixada, l’atur s’ha reduït en un total de 27 persones. 

Moià és, com dèiem, la població que més persones han trobat feina al maig amb un total de 13 persones. La capital compta a hores d’ara amb un total de 331 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 10 i mig per cent. Al costat positiu de la balança també trobem Calders i Sant Quirze Safaja amb dos aturats menys cada poble. També Castellcir, l’Estany i Santa Maria d’Oló milloren el còmput global amb un desocupat menys que a l’abril. 

La part negativa se l’emporta Castellterçol, amb 5 aturats més, i Monistrol de Calders, amb 2. Per la seva banda, Collsuspina i Granera  es mantenen igual que el mes anterior.

A tot això, la població que percentualment registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,7%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: gairebé un 4%.

 

Al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el tercer mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de poc més de 480.000, un 3% menys.

En concret s’ha reduït en 15.368 persones. El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, es mostra optimista amb l’evolució del mercat de treball.

Vinaixa també celebra que l’atur hagi baixat en comparació amb el maig de l’any passat; una situació que no es produeix des de fa 14 mesos.

Les persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, un ERTO, també han baixat durant el mes de maig fins a les 112.000.