L’atur torna a baixar al mes de febrer al tant al Bages com al conjunt de Catalunya

85

Al Bages, 57 persones han trobat feina durant el mes de febrer. Si ho comparem amb l’any passat, ara mateix hi ha pràcticament 2.700 persones menys en situació d’atur.

La població que més bones dades ha registrat aquest últim mes ha estat Sant Joan de Vilatorrada, amb 21 persones noves ocupades. El segueixen de prop Santpedor, amb 14 persones més i Sant Fruitós de Bages i Sallent amb 12 i 11, respectivament. 

I en el cas contrari, a Sant Vicenç de Castellet, on una vintena de persones han perdut la feina respecte el mes passat. Altres poblacions com Aguilar de Segarra, Sant Feliu Sasserra i Sant Salvador de guardiola es mantenen amb les mateixes dades que el gener. 

A la capital, Manresa, l’atur ha disminuït en només dues persones. 

Pel que fa al conjunt de la comarca, ara mateix al Bages hi ha poc més de 9.500 persones que no tenen feina, un 51% de les quals es troben a la capital.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, les dades milloren respecte el mes passat amb 142 persones que han trobat feina el febrer. Això suposa un descens de l’atur de només un 0,4%. La variació interanual també millora. 

Concretament, en un 27,4% respecte l’any passat. Pel que fa a la variació d’un mes per l’altre, aquesta xifra de 142 noves persones ocupades és poc significativa, ja que encara no aconsegueix recuperar la bona tendència que es va trencar el passat gener, quan el nombre de persones que van perdre la feina superava les 2.500. 

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, celebra aquesta millora i considera que el mercat de treball es comença a normalitzar després de la pandèmia.

Ara mateix hi ha més de 370.000 persones catalanes desocupades. De fet, la xifra d’atur registrat és la més baixa en el mes de febrer des del 2008. Tot i això Vinaixa adverteix que no està tot fet: 

D’entre les 4 províncies catalanes, Tarragona ha estat la única que ha registrat una millora, mentre que a Lleida, a Girona i a Barcelona les dades d’atur han augmentat.