L’atur segueix baixant amb força a Sallent

132

La dinàmica decreixent de l’atur a Sallent agafa embranzida i se situa en 313 aturats al juny, un total de 15 persones menys que el darrer mes de maig segons les dades que ha publicat aquest dimarts el ministeri d’Ocupació. Després de l’excepció del mes d’abril, en què Sallent va veure com l’atur del poble patia un petit augment, les xifres continuen disminuint i a poc a poc van tornant a les d’abans que esclatés la crisi el 2008.

Pel que fa al Bages, l’atur també disminueix i continua allunyant-se dels 10.000 desocupats als quals va arribar el 2010. D’aquesta manera, les dades de l’Observatori de Treball mostren una xifra total de 9.473 bagencs sense feina, 327 persones menys que el mes anterior.

Així mateix, també s’han registrat dades positives a Catalunya. L’informe recull que es tracta d’una de les comunitats autònomes on més s’ha reduït el nombre d’aturats en xifres absolutes, ja que durant el juny el nombre de persones sense feina ha baixat de les 409.490 a les 391.388. I és que factors com l’estiu i els contractes de temporada acostumen a contribuir en la disminució de l’atur.