L’atur a Sallent pateix un lleuger augment respecte al mes de juny

108

L’atur registrat al municipi de Sallent aquest mes de juliol és de 336 aturats, 4 desocupats més que al juny, segons les dades que ha fet públiques l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. D’aquesta manera, l’atur a Sallent ha patit un lleuger augment, que l’ha situat com a cinquè municipi bagenc de menys de 10.000 habitants amb una taxa d’atur més elevada.

No obstant això, les dades segueixen assenyalant que els plans d’ocupació que ha impulsat l’Ajuntament de Sallent estan obtenint resultats positius, ja que tot i que l’atur ha augmentat en 4 persones aquest juliol, un total de 45 sallentins van aconseguir feina el mes de juny.

Factors com l’estiu i els contractes de temporada també afecten positivament l’atur. De fet, a la comarca del Bages la taxa d’atur ha tornat a disminuir. Un total de 198 persones, doncs, han trobat feina, fet que ha situat l’índex a 10.771 bagencs desocupats. A Catalunya, el nombre de persones desocupades ha disminuït en 9.044 aturats respecte al mes de juny, fet que suposa un descens intermensual del 2%. Segons les dades que ha publicat el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, es tracta del descens més elevat des de l’any 2010, situant-se en 441.016 persones sense feina.