L’atur registra una petita pujada a Sant Fruitós

120
Oficina de Treball
Oficina de Treball

El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur a Sant Fruitós de Bages puja en tres persones i se situa en 354 aturats, segons dades de l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. Això suposa una petita pujada, quasi imperceptible, després de la caiguda del mes anterior.

L’atur al conjunt del Bages, en canvi, ha baixat i se situa en 9.737 persones sense feina, 43 menys que el mes anterior. On ha pujat més ha estat a Sant Vicenç de Castellet, amb 12 persones. I al costat oposat, la caiguda més gran ha estat al municipi de Balsareny, amb 13 persones menys aturades.

 El cas de Catalunya la xifra augmenta i suma 7.391 persones en relació al mes anterior, una de les pitjors dades entre les comunitats autònomes i l’increment més gran al Principat en el penúltim mes des del 2009. Això situa la xifra de desocupats inscrits en aquesta comunitat en 422.462.

En el balanç del conjunt de l’Estat, la xifra d’aturats aquest novembre ha augmentat de 7.255 en relació amb l’octubre, un increment del 0,21 %, i el nombre total de desocupats inscrits es va situar en 3.474.281. L’increment a Catalunya és un dels més alts si es compara amb les altres autonomies, només superat en xifres absolutes per les Balears, 12.586, però baixa significativament en comunitats com Madrid (-8.191).