L’atur pateix el major augment mensual des del 2012

160
Primer pla del secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, en un acte d'atenció als mitjans per valorar les dades d'atur a Catalunya.

Bages

L’atur puja un 2% al Bages i supera els 12.000 desocupats. En total, 229 persones han perdut la feina en l’última setmana i la taxa d’aturats és del 14,2%.

12.202 bagencs han començat el mes de març sense feina. Dels 30 pobles que hi ha a la comarca només 7 han conseguit reduir les dades de desocupació.

Pel que fa la capital, Manresa suma 6.329 aturats havent-hi sumat els 111 nous. És un augment, però, que està per sota de la mitjana al Bages, del 1,7%. En total, la taxa de desocupació és del 16,69%.

Poble per poble, on més persones han perdut la feina durant el mes de febrer és a Sant Joan de Vilatorrada, amb 26 nous desocupats; Castellbell i el Vilar, amb 17; i, Monistrol de Montserrat, amb 16. Les millors xifres totals estan a Artés, amb 9 persones més amb feina respecte al gener; a Navàs, amb 5; i a Navarcles, amb 4.

Les pitjors taxes de desocupació les tenen Talamanca, on una de cada quatre persones NO té feina i Sant Vicenç de Castellet amb un 18,43% de desocupació. Les millors les tenen San Feliu Sasserra, amb una taxa del 6,82% i Rajadell amb un 8,41%.

Catalunya

Arreu del País, Catalunya es situa en les pitjors dades d’ocupació des del gener del 2016. En el mes de febrer s’han registrat un total de 512.290 aturats.

Segons el secretari de relacions laborals, Enric Vinaixa, els 4.200 nous desocupats suposen l’increment més fort en un mes de febrer des de fa 9 anys.

I comparant-ho amb el febrer de l’any passat, a un mes de la declaració de l’Estat d’Alarma, hi ha un augment de 117MIL desocupats. Tot i això, Vinaixa troba una part positiva en el mes de febrer: Catalunya va ser líder en l’augment d’afiliats.

I també ha parlat dels ERTO. Vinaixa diu que la conselleria està processant la informació que ha rebut fins al dijous de la setmana passada i tenen la intenció de corregiran els ajuts pels ERTO abans del 15 de març.