L’atur baixa a Sant Fruitós durant el primer mes de l’any

130

El nombre de persones registrades a les llistes de l’atur a Sant Fruitós de Bages baixa en nou persones i se situa en 375 aturats, segons dades de l’Observatori del Departament d’Empresa i Ocupació. Això suposa una baixada després de tres mesos consecutius d’augments i de tancar l’any amb l’augment més alt d’aturats al Bages. Pel que fa al gener de l’any anterior, Sant Fruitós registrava dades de 411 aturats.

L’atur al conjunt del Bages, en canvi,  ha pujat i se situa en 9.839 persones sense feina, 109 més que el mes anterior. D’una banda trobem Manresa i El Pont de Vilomara i Rocafort liderant la llista de pujades, amb 27 aturats, seguit de Sant Vicenç de Castellet, amb 20. I al costat oposat, el descens més gran és el de Castellbell i el Vilar, i el segueix Sant Fruitós de Bages.

En el cas de Catalunya, es registra el pitjor gener en tres anys. La xifra, doncs, augmenta a 422.866 aturats registrats, el qual suposen 4.848 persones més en relació al mes anterior (un 1,16% més). Això es deu a la fi de les rebaixes i la campanya de Nadal.