El mes de gener mostra unes xifres bones a la comarca del Bages quant a l’índex d’atur. Només 35 persones més s’han afegit a la llista i es manté el 14% de la taxa d’atur registral a la comarca.

Cal destacar algunes poblacions on la valoració és molt positiva com El Pont de Vilomara que encapçala la llista amb 19 persones que han trobat feina, seguidament d’Artés amb 16  i Navarcles amb 11. Aquestes són algunes de les poblacions que han aconseguit reduir la corba de l’atur.

Per altra banda, a Manresa, la xifra s’eleva fins a 78 persones més que han perdut la feina i ja acumula un total de 6.218 persones que no treballen, unes dades raonables, ja que a la capital bagenca és on es concentra la major part del gruix poblacional. Seguidament, per sort, els números ja són més baixos en altres poblacions com Navàs que incrementa en 12 les persones sense feina, Sant Fruitós de Bages amb 8 o a Sant Salvador de Guardiola amb 7.

Un altre punt positiu és que sis són les poblacions de la comarca que s’han quedat entre 0 i 1 quant a l’increment de gent a l’atur. I finalment, una dada esperançadora, és que 13 de les 30 poblacions que conformen el Bages han reduït la corba de l’atur, això significa gairebé la meitat de municipis del total de la comarca.

I al Conjunt de Catalunya, l’atur augmenta en 10.470 persones i ja supera el mig milió de desocupats.

Es tracta d’un increment del 2,1% respecte al mes passat; i si ho comparem amb el gener d’ara fa un any, l’augment és d’un 29%. El director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, Enric Vinaixa, assegura que un dels punts més preocupants és l’increment de l’atur juvenil.

Amb tot, el Govern preveu que la destrucció de llocs de treball es mantindrà mentre durin les restriccions actuals.

Durant el mes passat, a Catalunya es van destruir un total de 36.770 llocs de treball.