L’ateneu Popular Rocaus de Sallent impulsa una jornada de sobirania alimentària

150

L’ateneu Popular Rocaus, avui, ha començat unes jornades en relació amb la sobirania alimentària. Aquestes jornades neixen amb el suport de la Cooperativa de consum la Brolla. 

Primer de tot, la sobirania alimentària és un terme que fa referència a la recuperació del control de l’alimentació per part de productors i consumidors. A més, també es vol que el consumidor sàpiga que consumeix i que els pagesos alhora puguin decidir que conreen. L’ateneu, per la seva banda, deixa clar que per ells s’entén com “una estratègia de lluita contra les polítiques agràries neoliberals, en favor de cuidar la nostra terra i poder alimentar-nos del que es produeix a prop nostre, de manera respectuosa amb l’entorn i amb les persones.” Una de les membres de l’Ateneu, Clara Aguilera, ens explica l’objectiu.

L’ateneu, amb aquestes jornades, vol arribar a un públic molt ampli per tal d’ensenyar a tots els sallentins i sallentines l’alimentació local i de qualitat. Amb l’ajuda de la Cooperativa de consum la bolla s’ha format el programa d’actes. En la pròxima Assemblea Municipal Oberta, es durà a terme una proposta per crear un mercat ecològic i de proximitat. Aguilera ens explica quin seran els actes més destacats.

Les jornades seran des del 13 d’octubre fins aquest diumenge dia 16. Aquí us deixem el seu programa d’actes.

foto-ateneu