L’atenció primària a Manresa se centrarà al CAP Bages i al de les Bases

176

Amb l’objectiu d’optimitzar recursos, l’Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia han decidit centrar tota l’atenció Primària de Manresa al CAP Bages i al de les Bases. Això suposa que, mentre duri la crisi del coronavirus, el CAP del Barri Antic i el de la Sagrada Família estaran tancats.

Les visites presencials es concentraran al CAP Bages de la plaça Espanya. Dins el centre hi haurà un circuit diferenciat per a l’atenció de casos respiratoris d’una banda i de l’altra, les visites de pediatria i llevadores. També es manté el servei de treball social.

Per la seva banda, el CAP de les Bases de Manresa no farà atenció presencial, sinó que estarà obert només al personal del centre. Aquest centre estarà destinat a l’atenció domiciliària i al suport a les residències de la gent gran de la ciutat.

L’objectiu, com dèiem, és el d’optimitzar recursos i personal en els diferents centres d’atenció primària, davant l’excepcional situació que estem vivint. I, sobretot, un objectiu primordial és el de descongestionar les urgències hospitalàries.