L’Associació Sant Fruitós Comerç Actiu i l’Ajuntament fan balanç de l’any passat i defineixen les accions pel 2019

160
Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Aj. Sant Fruitós de Bages

Una trentena de comerços del municipi participen a la reunió anual entre l’Associació Sant Fruitós Comerç Actiu i l’Ajuntament. La trobada va servir per fer balanç de les accions fetes en l’últim any i conèixer les que l’Ajuntament preveu per a aquest 2019.

La principal novetat d’enguany és l’elaboració del Pla d’Activació i Promoció del Petit Comerç, el PAPEC, un document que té per objectiu promocionar i dinamitzar el petit comerç de Sant Fruitós de Bages.
En aquest document quedarà definida la diagnosi actual del petit comerç i a partir d’aquí es realitzaran un seguit de propostes i solucions adequades al municipi tenint en compte els resultats obtinguts en la fase de diagnosi del projecte. Jaume Plans president de l’Associació Sant Fruitós Comerç Actiu ha explicat a Ona Bages com va anar la reunió. “Jo penso que va ser força interessenant. Tots vam poder escoltar de primera mà els polítics. En aquest cas l’alcalde, Joan Carles Batanés, el regidor de Comerç, Xavier Racero i la tècnica de Comerç, Carme Vega. Van explicar-nos les inversions fetes el 2018 en l’àmbit del comerc del poble”.

El PAPEC està finançat per la Diputació de Barcelona a través del seu catàleg de serveis, s’elabora conjuntament entre l’Ajuntament, l’Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages i el petit comerç. El projecte és previst que es redacti durant el primer semestre d’aquest any. “Aquest 2019 es volen fer diverses accions, com el PAPEC, és un pla que es porta des de la Diputació, per detectar que falta i activar el comerç local. La reunió va acabar amb un dinar i jo crec que la gent va quedar força contenta i amb ganes de fer coses”, afegeix Plans.

Pel què fa al balanç del 2018, es va fer un repàs de les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages l’any passat, que va aportar 25.000 euros per finançar diferents accions destinades a afavorir el comerç local.