L’associació Niu de Petjades rep una subvenció per incentivar la protecció i la recollida d’animals

121
L'associació Niu de Petjades rep una subvenció per incentivar la protecció i la recollida d'animals. Fotografia: Associació Niu de Petjades
L'associació Niu de Petjades rep una subvenció per incentivar la protecció i la recollida d'animals. Fotografia: Associació Niu de Petjades

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages signa un conveni amb l’associació Niu de Petjades. L’entitat rebrà una subvenció de 1400 euros.

Amb aquest conveni es vol fer un pas endavant en la protecció dels animals abandonats del municipi, concretament els gats ferals, i poder fer front als abandonaments per irresponsabilitat ciutadana dels gats domèstics. L’Ajuntament subvencionarà a l’entitat amb 1400 euros i es compromet a cedir un espai municipal a l’associació per emmagatzemar aliment o altre material necessari per la gestió de les colònies de gats. Ho explica Cèlia Sánchez, presidenta de l’Associació Niu de Petjades. “Aquests 1400 euros que hem firmat conveni, s’utilitzaran per aliments, veterinaris, esterilitzacions etc. Ara s’està fent una campanya d’esterilització, han sortit molts gats sense control. La línia de treball és poder-los estabilitzar perquè l’any que ve no n’hi hagi tants. La gent no adopta, la gent no en vol, i bé, acaben al carrer i això es va reproduint”. 

Niu de Petjades s’encarregarà d’identificar i actualitzar les ubicacions de les colònies de gats per tal de valorar el seu estat i manteniment, promovent sempre que es pugui la unificació d’aquestes colònies i identificant en quines serà prioritari actuar. En la firma del conveni hi ha participat l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés i Cèlia Sánchez com a representant de l’Associació Protectora d’Animals Niu de Petjades.