L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha cedit a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del poble un vehicle. D’aquesta manera l’entitat, creada el 2017, podrà utilitzar-lo per prevenir riscos d’incendis, inundacions o altres escenaris.

Així, l’entitat incorpora un vehicle 4×4, que ja formava part de la flota municipal. Ara, l’associació el podrà utilitzar per desenvolupar els seus treballs de forma més autònoma. El vehicle és un Nissan Qashqai logotipat amb els colors i els escuts de Protecció Civil. Pere Garrote és el president de l’entitat i ha explicat a Ona Bages per què pot ser útil aquest vehicle. “Amb el cotxe es pot prevenir el risc d’incendis, d’inundacions, d’algun camí rural que estigui en mal estat, que hi pugui haver accidents. I si per exemple la Policia Local ens avisa, doncs fer el servei. L’associació és del 2017, és molt jove, per tant és l’Ajuntament qui ens ho cedeix. L’entitat com a tal no té prous diners per fer front a la compra de vehicles, encara”.

L’associació va néixer el novembre del 2017 per tal de realitzar tasques de suport en temes de seguretat entre la població. En aquest període han participat en diferents esdeveniments al municipi com la Festa Major, el Carnestoltes o la Festa de l’Arròs. Ara l’entitat té clar quins són els passos a seguir. “Els propòsits que tenim aquest any és aconseguir més membres, a veure si la gent s’anima i s’apunta a Protecció Civil, i que de moment les coses vagin bé, en el sentit que per emergències no se’ns cridi, que no haguem d’actuar en emergències, que no hi hagi bàsicament”, afegeix Garrote.

En aquesta mateixa línia, el municipi ja disposa del Document Únic de Protecció Civil Municipal. Aquest pla, que ha estat entregat pel Consell Comarcal del Bages, contempla mesures per afrontar situacions de risc bàsic, incendis forestals, nevades o inundacions.