L’ascensor de Sallent que conecta el poble amb el barri de la Rampinya podria ser l’obra de l’any

153

L’ascensor de Sallent que conecta el poble amb el barri de la Rampinya podria ser l’obra de l’any´. Així ho han anunciat des de Plataforma Arquitectura. L’obra, però, competeix amb altres estructures d’arreu del país.

L’ascensor que es va inaugurar al Juliol de l’any passat ha servit perquè tots els veïns del barri de la Rampinya puguin accedir al barri amb facilitats perquè és una zona elevada del municipi de difícil accés amb un total de disset metres de desnivell. La obra, que és pública, és una de les obres nominades als prestigiosos premis que convoca el portal web Plataforma Arquitectura.

En aquests premis hi ha un total de 17 categories i es lliuren a països de parla hispana. D’aquestes categories Sallent competeix en l’àmbit d’infraestructures. L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, assegura que és una estructura que, malgrat al principi va donar molts problemes, fa la funció essencial.

La obra va ser dissenyada per la manresana Santamaria Arquitectes i té sis competidors més com són: un baixador d’autobusos de Puerta de Moguer, un pont flexible de Monterrey (Mèxic); una marquesina de bus de Palafolls; una àrea d’intercanvi de transports de Palma; i una seu d’operacions portuàries a Motril.