L’artista eslovè Marko Rupnik crea vuit mosaics per decorar la Cova de Manresa

168
L'artista eslovè Marko Rupnik esmicolant marbre per fer els mosaics a la Cova de Manresa. - Foto: ACN

L’artista eslovè Marko Rupnik decora les vuit capelles de la Cova de Manresa amb un conjunt de mosaics. Es tracta d’un prestigiós artista que, per primera vegada, farà una obra visitable a Catalunya. Tot plegat forma part de la commemoració dels 500 anys de l’arribada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa, que es celebrarà al 2022.

Els mosaïcs representen les quatre setmanes dels ‘Exercicis Espirituals’ que va escriure Sant Ignasi durant el seu pas pel Bages. Ho explicava a l’Agència Catalana de Notícies el director del centre d’espiritualitat de la Cova de Manresa, Lluís Magrinyà.

Ara, Marko Rupnik i una vintena de persones del seu taller, que està a Roma, treballen a contrarellotge per tenir l’obra enllestida després de Setmana Santa. L’equip, doncs, està a la capital del Bages. Rupnik explicava que es sent afortunat per estar fent aquesta obra.

I Magrinyà confirmava que va rebre l’encàrrec amb il·lusió.

Els mosaics tenen materials d’arreu del món. El verd és de la Xina, el marbre negre d’Àfrica i els pigments vermells de l’Índia. Tot i això, el color predominant és el daurat.