L’artista Abel Azcona inaugura dissabte una exposició sobre els 30 articles dels drets humans a Sant Fruitós

179
Abel Azcona (al mig) amb l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés FOTO. AJ SANT FRUITÓS
Abel Azcona (al mig) amb l'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés FOTO. AJ SANT FRUITÓS

L’obra, que ha comptat amb la participació de persones voluntàries, estarà exposada fins el 26 d’abril

Sant Fruitós de Bages inaugurarà dissabte una exposició de l’artista Abel Azcona. Sota el títol ‘Els drets humans d’Abel Azcona’ la mostra expressa la visió individual i col·lectiva d’aquest artista transgressor pel què fa als 30 articles dels drets humans.

30 obres per 30 articles dels Drets Humans. Algunes amb participació de voluntaris, que han pogut col·laborar amb l’artista i participar d’algunes de les obres. I totes elles passades pel prisma d’aquest controvertit artista, al qual sovint es titlla de transgressor, però que mai deixa indiferent al seu públic.

És l’últim projecte d’Abel Azcona, que veurà la llum a partir de dissabte. L’exposició es podrà visitar a la sala de la carretera de Vic de Sant Fruitós fins el 26 d’abril. I durant aquest període el mateix artista farà 4 visites guiades. El contracte amb l’Ajuntament de Sant Fruitós inclou l’edició d’un vídeo i un llibre sobre el procés participatiu de creació d’algunes obres d’Azcona.

D’origen navarrès però afincat a Sant Fruitós, Abel Azcona, de 30 anys, és conegut per les seves obres transgressores, en tots els formats, sobre temes com les injustícies socials, la sexualitat o el terrorisme. Sempre fetes des de la seva pròpia experiència vital marcada per un passat d’abús, abandó, maltracte i malaltia mental.