L’antic edifici de les monges de Sant Fruitós ja és de l’Ajuntament

124

Ja fa uns mesos que l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages estudiava comprar l’antic edifici de les monges, ubicat al carrer Sant Bnet número 8. Finalment, aquest dijous, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i la Superiora General de l’ordre de la Mínima Congregació de las Serventes del Sagrat Cor de Jesús, Sra. Maria Isabel Diez, han signat la compra-venda per un import de 397.000 euros – al ple municipal del mes de juliol, el cost total de l’operació es va fixar en 385.000€.

L’objectiu principal ha estat el d’adquirir “un edifici històric i emblemàtic per a ús públic”, segons afirma el consistori. Així, la compra inclou l’edifici i els terrenys adjacents que feien de pati de la llar d’infants que va acollir aquest edifici durant vàries dècades. Des de l’any 2012 l’Ajuntament ja havia subscrit un dret d’ús per fer-hi l’escola de música municipal.

El consistori considera que aquest immoble, per la seva tipologia, pot admetre usos molts diferents d’equipament públic i és per aquest motiu que el compren. El regidor Xavier Racero assegurava al ple municipal del mes de juliol que és “clau” haver pogut arribar a un acord amb els propietaris d’un immoble “tan emblemàtic”. Escoltem-lo:

L’any 2012, l’Ajuntament ja va signar un conveni amb la propietat de l’immoble on es regulava que durant 7 anys l’ens públic podia fer-ne ús per tasques relacionades amb l’ensenyament i la cultura, a canvi de fer-ne el manteniment anual i realitzar les obres d’adequació de la planta baixa per destinar-la a l’escola de música i arts municipal.