L’antic ajuntament de Sant Fruitós de Bages es convertirà en un casal d’entitats i un nou jutjat de pau

184
Façana de l'antic ajuntament de Sant Fruitós que acollirà un jutjat de pau i espais per les entitats del poble.
Façana de l'antic ajuntament de Sant Fruitós que acollirà un jutjat de pau i espais per les entitats del poble.

Es dóna d’aquesta manera l’execució del projecte bàsic per la transformació de l’edifici de l’antic consistori. La previsió és que les obres s’iniciïn durant el mes de setembre amb una durada aproximada d’un any.

Els treballs volen adequar per complet les tres plantes de les que consta l’edifici. La planta baixa servirà per instal·lar el Jutjat de pau per la banda del carrer Casajuana i que disposarà de dos despatxos. Entrant per la Carretera de Vic, també a la planta baixa, s’hi construirà uns petits magatzems per les entitats del poble així com un punt d’informació turístic digital. Pel que fa a la primera planta, l’equipament gaudirà d’una sala gran de reunions amb una capacitat de seixanta persones i una de més petita per trobades de fins a 15 assistents. La segona planta també disposarà d’una sala de reunions i quatre despatxos petits destinats al treball administratiu de les entitats. Les 3 plantes comptaran amb la instal·lació de lavabos i un ascensor. 

Pel que fa a l’estructura de l’edifici, es rehabilitarà la coberta i es restaurarà la façana, tot conservant els trets singulars de l’emblemàtica construcció de Sant Fruitós de Bages. També s’ha apostat per l’estalvi energètic ja que l’edifici serà autosuficient gràcies a la instal·lació de plaques solars a la terrassa posterior i la vessant sud de la coberta. 

Amb tot plegat, les obres de rehabilitació van a càrrec de l’empresa “Vesta Rehabilitación” amb un cost total de 674.200 euros.