L’ANC Sant Fruitós va organitzar un autobús per baixar diumenge a Barcelona a la concentració impulsada per l’ANC, Òmnium i l’AMI. La manifestació era en defensa dels càrrecs electes i les institucions catalanes, davant els atacs de l’Estat i la justícia espanyola. El de Sant Fruitós de Bages era un dels 150 autobusos que es van desplaçar a la capital.

Unes 80.000 persones, segons la guàrdia urbana de Barcelona, van acabar reunides a les Fonts de Montjuïc, rebutjant de forma festiva les pressions del Govern Central entre estelades, senyeres i càntics d’independència. Gabriel Benet, de l’ANC Sant Fruitós, explicava a Ràdio Sant Fruitós que se sumaven a la concentració per donar suport als representants electes que defensen allò pel qual han sigut escollits de forma democràtica.

Els actors Marc Martínez, Mercè Martínez i Pep Ferrer van recitar totes les lleis del parlament que ha tombat el Tribunal Constitucional espanyol, els noms dels càrrecs electes encausats i van remarcar els 407 processos judicials oberts. Un acte que va comptar amb parlaments reivindicatius de la Presidenta de l’Associació Municipis per la Independència, Neus Lloveras, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i el president de l’ANC, Jordi Sànchez.

Sentim un fragment del parlament de Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

 

L’acte acabava amb tots els representants electes imputats a dalt de l’escenari. Segons l’ANC Sant Fruitós, l’organització de l’acte va ser un èxit i va seguir els horaris establerts d’anada i tornada.

Imatge ANC Sant Fruitós.