L’ambient suau s’imposarà un grapat de dies

144

Aquesta matinada ens ha creuat una línia de xàfecs, febles en tots els casos, que han deixat uns registres al voltant dels 5mm a l’extrem sud del Bages, a Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar i registres inferiors en d’altres punts, 2.6mm a Súria i a Manresa i 1.4mm al Serrat de Castellnou. Per avui esperem molts núvols al cel, i entre el migdia i la tarda pot caure algun xàfec moderat, sobretot cap a l’oest i el centre de la comarca. Les temperatures a migdia poden baixar entre 2 i 3ºC respecte ahir a causa dels núvols. Per tan, esperem màximes al voltant dels 19 a 21ºC en general.

Ens està afectant una massa d’aire molt més temperada (les pluges que han caigut de matinada anaven acompanyades de fang, degut a la massa d’aire d’origen africà), i això està fent que les temperatures mínimes siguin força altes per l’època, entre els 13 i els 15ºC. Sembla que aquesta situació es pot mantenir fins el cap de setmana, entre dijous i divendres tindríem una baixada transitòria del mercuri.

Foto: Ambient ennuvolat el passat diumenge, entre Santpedor i Castellnou de Bages. Ambient tèrbol i temperatures agradables, la tònica que portem arrossegant ja fa uns dies.