Aquesta matinada ens ha creuat una línia de xàfecs, febles en tots els casos, que han deixat uns registres al voltant dels 5mm a l’extrem sud del Bages, a Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar i registres inferiors en d’altres punts, 2.6mm a Súria i a Manresa i 1.4mm al Serrat de Castellnou. Per avui esperem molts núvols al cel, i entre el migdia i la tarda pot caure algun xàfec moderat, sobretot cap a l’oest i el centre de la comarca. Les temperatures a migdia poden baixar entre 2 i 3ºC respecte ahir a causa dels núvols. Per tan, esperem màximes al voltant dels 19 a 21ºC en general.

Ens està afectant una massa d’aire molt més temperada (les pluges que han caigut de matinada anaven acompanyades de fang, degut a la massa d’aire d’origen africà), i això està fent que les temperatures mínimes siguin força altes per l’època, entre els 13 i els 15ºC. Sembla que aquesta situació es pot mantenir fins el cap de setmana, entre dijous i divendres tindríem una baixada transitòria del mercuri.

Foto: Ambient ennuvolat el passat diumenge, entre Santpedor i Castellnou de Bages. Ambient tèrbol i temperatures agradables, la tònica que portem arrossegant ja fa uns dies.