Les temperatures aquest matí han baixat molt a les poblacions on no hi ha bufat el vent, Sallent ha enregistrat uns sorprenents -7.0ºC, Súria -4.5ºC , Santpedor -3.0ºC i -2.0ºC al Serrat de Castellnou (hi ha bufat una mica de vent durant la nit). Al migdia les temperatures s’han recuperat, i s’han situat entre els 8 i els 11ºC a gran part de la comarca. Destaquem la nevada que està caient a bona part del Pirineu, sobretot a la cara nord, on alguns gruixos superen els 70cm hores d’ara. Es preveu que la nevada continui també demà.

Per demà esperem força núvols pel matí, però de cara al migdia i la tarda el sol predominarà. Les temperatures seran enganyoses, mínimes més altes que avui, i al migdia algun valor de 11 o 12ºC serà possible. Però compte, ja que de cara a demà a la nit les temperatures baixaran en picat, i dimarts les temperatures al matí es situaran entre els -3 i els -5ºC a molts punts. El més destacable de dimarts seran les màximes, que amb prou feines superaran els 4 o 5ºC. Dimecres registres de -7ºC a -9ºC sovintejaran a primera hora del matí, tot i el sol que s’espera a migdia no superarem els 3 o 4ºC al Bages, fins i tot més baixes a cotes per sobre dels 400 o 500m.

De cara a dijous i divendres es pot obrir un nou escenari, hi ha possibilitats de nevada segons alguns models. Ho anirem seguint de ben a prop!

Foto: Cel rogent fa uns dies des del Serrat de Castellnou.