L’alcalde de Sant Fruitós expulsa del ple la portaveu de CiU, Mercè Casals

177
ple_expulsió_casals_maig_2016_ajuntament_sant_fruitós

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, va expulsar del ple de dijous la portaveu de CiU, Mercè Casals, després d’una discussió.

La picabaralla va començar amb un malentès entre el portaveu de Gent Fent Poble, Xavier Racero i la portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Mercè Casals, que volia intervenir en el torn del portaveu per aclarir el malentès.

L’alcalde li demanava que callés i li va preguntar si tenia “cap problema físic o psíquic per callar”. En el segon torn de paraules, Casals va voler respondre a l’alcalde i després d’una forta discussió, la va expulsar. La resta de regidors del grup municipal de CiU també van marxar, deixant el ple amb 9 dels 13 regidors que conformen l’Ajuntament.

Es tracta d’un fet extraordinari que es repeteix per segona vegada. Batanés, ja va expulsar d’un ple a Casals, ara fa 3 anys.

Tot va començar amb la moció que va presentar el grup municipal d’ERC de millora en la senyalització del carrer dels Segadors i el camí Vell de Sant Fruitós, de Pineda de Bages. Els dos carrers es troben en el carrer de Sant Iscle, on hi ha el Celler de Sant Iscle que atrau a molts clients que hi arriben amb cotxe. El Festival de Música Clàssica se celebrava allà fins l’any passat. També s’hi celebra el Festival Elles el juliol, tot i que el mes d’abril, l’organització del Festival va anunciar a través de la seva pàgina de facebook que no continuarien aquest any.

Un cop ERC va presentar la moció, els portaveus van exposar el seu punt de vista com és habitual. La picabaralla va començar amb un malentès entre el portaveu de Gent Fent Poble, Xavier Racero i Casals. Racero retreia a la regidora que digués que coneixia un possible conveni entre l’Ajuntament i el festival Elles i en canvi no sabés del projecte de senyalització que es vol fer a Pineda. Casals interrompia a Racero i l’alcalde li demanava que esperés el seu torn. Escoltem el fragment del ple.


La discussió va continuar en el segon torn de paraules, quan Casals va voler respondre a l’alcalde sobre el comentari que li havia fet de si tenia cap “problema psíquic o físic per callar”.


La portaveu, Mercè Casals, va marxar juntament amb els regidors de Convergència i Unió i militants i companys que assistien al ple. Després de 2 minuts de silenci, el ple va continuar amb 9 dels 13 regidors que tenen representació a l’Ajuntament. L’alcalde va aclarir per què havia expulsat a la regidora Casals.


El portaveu de GfP Xavier Racero, es va solidaritzar amb l’alcalde i va recolzar la seva decisió. Els regidors d’ERC, David Uró i Àdria Mazcuñçan, van expressar el seu malestar després de l’expulsió i així ho ha reforçat el grup municipal en una nota de premsa enviada als mitjans en el qual reclama “diàleg i coherència”.

La moció va rebre els vots en contra de Gent fent Poble i PSC i els vots a favor del grup municipal d’esquerra. Uns vots que el partit republicà no ha entès i així ho ha expressat en la nota de premsa, perquè tot i desestimar la moció, l’equip de govern va dir que farà les millores de senyalització a Pineda de Bages en un projecte que ja està en marxa.