Ja fa un any que l’equip de govern de l’Ajuntament de Sallent va prendre possessió del càrrec per encarar un nou mandat. Ha estat un any on s’ha apostat per la participació ciutadana, el dinamisme econòmic, arreglar i millorar el poble i potenciar els serveis socials. Davant de les actuacions de l’equip de govern, David Saldoni, alcalde de Sallent, posa un notable a les accions que han dut a terme en un mandat que ha estat “de continuïtat, amb alguns canvis i millores”.

Reduir la taxa d’atur ha estat un dels principals objectius de la regidoria de promoció econòmica. L’alcalde afirma que aquest és “el principal” eix d’aquest mandat, ja que “la millor política social que pot fer un ajuntament és intentar crear feina”. I és que s’ha inaugurat el Viver i Centre d’Empreses El Salt, el projecte dels locals vius i s’han posat en marxa diferents Plans de Formació i Ocupació Municipal, com ara el projecte Turn On – que introdueix al món laboral a joves sallentins que ni estudien ni treballen.

Pel que fa a la participació ciutadana, s’han impulsat les Assembles Municipals Obertes – la primera a finals de gener i la segona el 30 de juny –; una votació popular per decidir el destí dels 700.000 euros que la Diputació de Barcelona invertirà per millorar la via pública; i l’elaboració del Pla Estratègic, on hi han participat un centenar de sallentins, per dibuixar com serà el municipi d’aquí nou anys. Saldoni assegura que “s’ha d’anar apostant per la participació directe de la gent” malgrat que encara hi ha baixa participació. La comunicació, doncs, ha estat un altre eix, reprenent els butlletins, augmentant la presència a les xarxes socials i millorant la transparència de la seu electrònica de l’Ajuntament. Però també s’ha apostat per Ràdio Sallent i Ona Bages, així com la inversió que faran per crear un informatiu televisiu.

D’altra banda, l’Ajuntament ha apostat per la cultura, les festes i l’esport. “Les Enramades són una festa que porta nom a Sallent i ens agradem a nosaltres mateixos”, assegura Saldoni i afegeix que “s’ha de fomentar les activitats que sorgeixen del teixit associatiu”. Les Enramades, la Setmana de Sant Jordi, les caminades “A cent cap als cent” amb Esteve Padullés, i les activitats que s’iniciaran aquest estiu són algunes de les actuacions d’aquest mandat. L’alcalde, a més, afegeix que un repte que no va portar prou dinamisme econòmic al municipi ha estat l’Eternal Running, però que l’equip de govern “no es rendeix a la primera de canvi”.

“Aquest any ha estat frenètic pel que fa a obres”, remarca l’alcalde. El Viver d’Empreses i la sala polivalent Cal Carrera han estat algunes de les actuacions. Però sobretot s’han dedicat a “les petites coses”, com arreglar les voreres i l’asfalt d’alguns carrers. L’alcalde sobretot remarca la feina de Jordina Moltó, regidora d’urbanisme i habitatge, que ha impulsat el programa de rehabilitació de pisos.

Els serveis socials també han estat un dels principals eixos d’aquest primer any. Saldoni assegura que han “consolidat i incrementat” el pla de suport a les famílies, s’han ofert ajudes econòmiques per rehabilitar edificis antics I subvencions per material escolar. També s’han restaurat dos pisos propietat de l’Ajuntament per als refugiats que vinguin al municipi i s’ha enviat una cara als grans tenidors d’habitatges per tal que el consistori pugui llogar-los i disminuir el nombre d’habitatges buits al municipi.

L’alcalde David Saldoni manifesta que en aquest any s’han realitzat molts dels punts que els dos partits de l’equip de govern (CDC i CP) portaven en el programa electoral, així com moltes altres que no tenien previstes. “Durant aquests mesos també ens hem hagut de situar perquè dels set regidors n’hi havia tres de nous; tots canviaven de responsabilitats, fet que ha comportat planificar de nou els objectius que ens marcàvem”.

Escolteu l’entrevista sencera a David Saldoni: