L’alcalde de Sant Fruitós transmet un missatge de tranquil·litat als veïns de Pineda de Bages

668

Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, ha donat aquest dissabte 15 d’agost un missatge de tranquil·litat als veïns de Pineda de Bages i la resta de nuclis de Sant Fruitós. Batanés ha explicat que no hi ha perill que el subministrament d’aigua quedi afectat per la potassa vessada ahir al canal de La Sèquia al terme municipal de Santpedor.

Un tren que transportava potassa va descarrilar divendres a prop de Pineda de Bages, abocant milers de quilos de potassa a La Sèquia. L’accident, que no va causar ferits, va alarmar alguns veïns de Sant Fruitós i de Pineda, que es mostraven preocupats per la possible contaminació de l’aigua. Tant l’Ajuntament com Aigües de Manresa han explicat que en cap moment s’ha filtrat aigua contaminada a les cases, ja que poc després del vessament es va tallar el subministrament al brancal afectat i es va desviar l’aigua contaminada a la depuradora per tal de filtrar-la.

Pineda de Bages és el nucli més proper a l’accident, i durant el cap de setmana es podrà abastir del pou que serveix l’aigua a Pineda, que disposa de reserves per a 48 hores. En cas que diumenge no s’hagi pogut reestablir el servei normal d’aigua, els pous es podrien reomplir amb camions cisterna.

L’alcalde, Joan Carles Batanés, també ha reconegut la bona feina de la Policia Local, que va ser la primera en rebre l’avís de l’accident i que va actuar per permetre una ràpida intervenció dels altres cossos de seguretat.

Escolta les declaracions de Joan Carles Batanés en els següents àudios.