L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha respòs la carta que el grup municipal d’ERC li va fer arribar aquesta setmana. Esquerra li demanava que consideri si ha de seguir governant amb el PSC després de la posició del partit socialista a nivell autonòmic i estatal. Batanés, doncs, ha enviat també una carta, adreçada a Jesús Valero, president del col·lectiu local d’Esquerra a Sant Fruitós de Bages.

El document remarca que la formació Gent fent Poble va néixer per “bolcar-se en allò que sigui millor pel poble”. Així, l’alcalde fa saber que la relació entre els dos partits que formen govern local és “ferma i compleix els objectius marcats en benefici dels santfruitosencs”. Tot i que ambdues formacions tinguin diferents idees envers la situació política actual a Catalunya, Batanés fa saber a ERC que els dos membres del PSC a l’Ajuntament, Tomàs Casero i Cristina Murcia, condemnen els atacs violents de l’1 d’octubre i rebutgen l’aplicació de l’Article 155 de la Constitució Espanyola a Catalunya. Per tant, segons destaca l’alcalde, això “els honra com a persones i com a demòcrates”.

Així ho explica ell mateix:

Per concloure, Joan Carles Batanés demana “tolerància cap a les persones que, des del respecte als demés, no opinen igual al 100%”.