L’alcalde d’Artés, ingressat a l’hospital per una caiguda

110

L’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, ha hagut de ser ingressat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell a causa d’una caiguda. Clotet des del minut u ha estat ajudant per l’extinció del foc. L’alcalde d’Artés està estable i en observació a l’hospital. Té una contusió a la melsa i diverses costelles trencades. “Estic bé, amics”, ha afirmat a través de Twitter. L’accident de l’alcalde es va produir als voltants de les 11 de la nit quan feia tasques d’avituallament als serveis d’emergències a la zona del foc.

Treball intens tota la nit

Al llarg de la nit s’ha treballat intensament, sobretot a la part superior dels dos flancs de l’incendi, a la serra de Torcó, on les condicions d’extinció són més complexes. La major part del perímetre està estabilitzat, però encara queden uns 300 metres del front esquerre de l’incendi que estan actius. És aquí on ara s’estan emplaçant els vehicles, ja que a la nit no s’ha pogut treballar perquè hi ha molts barrancs. A més, s’ha mobilitzat maquinari pensant per acabar d’assegurar i estabilitzar tot el perímetre.

Les condicions meteorològiques dels darrers dies, amb calor intensa i baixes humitats, han condicionat les tasques d’extinció. La vegetació està molt seca i, junt a les condicions del terreny, són factors que han dificultat el control del foc. L’incendi cremava molt ràpidament i llançava focus secundaris a més de 400 metres de distància. El potencial d’hectàrees que s’haguessin pogut cremar és molt elevat i, gràcies a l’intens treball realitzat pels Bombers, sobretot per estabilitzar els dos flancs de l’incendi, s’ha pogut contenir.

En total, ha calgut desallotjar prop de 150 persones de cases de colònies i del nucli de Sant Joan d’Oló, al municipi de Santa Maria d’Oló, per la proximitat de les flames, sumats als ocupants de set masies de la zona. El foc també ha cremat parcialment dues cases a Les Planes, sense deixar ferits.

Causes encara per determinar

Sobre les causes que poden haver originat l’incendi és massa aviat per determinar-ho, segons el director general dels Bombers, Juli Gendrau: “La prioritat ara és extingir-lo, acotar-lo, estabilitzar-lo, les causes encara s’investiguen per esbrinar on ha iniciat, que sigui un llamp és complicat”, va assegurar anit

L’avís del foc es va rebre a les 14.40 hores al nord-est del nucli d’Artés, al paratge conegut com Les Planes (a l‘est de la carretera B-431). El front de l’incendi va avançar durant tota la tarda en direcció nord-est.

A causa de l’incendi, la carretera C-25 va haver de ser tallada en sentit Girona, entre els quilòmetres 145 i 144, a Sallent. Poc abans de les 19.00 hores, la via va quedar reoberta. Per altra banda, també es va haver d’interrompre la circulació a la carretera B-431, entre els quilòmetres 45 i 47 a Artés.