L’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, no declararà davant la Fiscalia

235

Les primeres reaccions polítiques davant l’ordre d’investigació i compareixença que ha enviat la Fiscalia aquest migdia als alcaldes que donen suport al referèndum de l’1-O no s’han fet esperar. L’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, assegura que des de la CUP no aniran a declarar davant el fiscal:

De fet, aquest migdia la CUP ha enviat un comunicat on conviden a la resta de forces polítiques a “fer el mateix”, emparant-se, així, a la llei del Referèndum.

Qui també s’ha pronunciat és l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, que ha dit que complirà el mandat que ha fet el Parlament de Catalunya i que no té cap inconvenient en explicar-li al fiscal:

De fet, també ha afegit que davant l’avís la seva posició segueix sent la mateixa i que per tant defensarà el dret de vot dels ciutadans:

Ciutats com Manresa i Berga també han dit la seva. En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha defensat que no s’està fent “res il·legal” i assegura que té previst anar a declarar. L’alcaldessa de Berga, Mireia Venturós, ha dit que obviarà la cita perquè no estan actuant en contra de la llei.

Per la seva banda, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha animat als representants polítics dels 712 ajuntaments que donen suport al referèndum de l-1-O a definir una “reacció conjunta”. Està previst que els presidents de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis anunciïn aquesta tarda la seva posició.