L’Ajuntament de Santpedor vol potenciar el comerç del casc antic amb el projecte ‘Vila Florida’

190

Santpedor vol convertir-se en el primer poble del Bages a esdevenir ‘Vila Florida’. Així es va aprovar per unanimitat al ple municipal de dimarts, en què Xavier Codina va explicar que aquesta iniciativa començaria desenvolupant-se amb una inversió de 6.000 euros, prevista als pressupostos. En principi s’orientarà sobretot al casc antic del poble, per “promocionar-ne el comerç”. Codina va parlar fins i tot de la possibilitat de fer un mercat de la flor a Santpedor:

 

La oposició també va votar a favor de la proposta però amb matisos. El grup del Partit Demòcrata Europeu Català, en paraules del seu portaveu, Antoni Puiggros va fer públic el seu temor que “no vulguem jugar la Champions amb l’equip de poble”, fent referència després a les mancances estètiques que hi ha en diferents punts del municipi i afegint amb sarcasme que “potser ens puntuaran com a Vila de la Runa”. Fina Rodríguez, de Progrés Municipal, va mostrar-se d’acord amb la idea però va demanar fer-la extensiva a tot el municipi i no només al casc antic.

‘Vila Florida’ és una categoria pels pobles que impulsen el seu paisatge, ornamentació florística i enjardinament, que va néixer a França i està agafant forces a les comarques gironines. El funcionament és semblant al de les estrelles ‘Michelin’ amb els restaurants però amb ‘flors’ enlloc d”estrelles’. Els municipis comencen optant a una flor i poden arribar a un màxim de 5 si hi dediquen la inversió i esforços suficients i el jurat ho creu pertinent. Un jurat que també pot retirar flors si considera que el poble en qüestió ha perdut nivell o no ha sigut prou constant en la promoció i manteniment d’aquests valors estètics.

Pacte Nacional pel Referèndum i ‘Campanya Casa nostra, Casa vostra’

Al ple també es va aprovar per unanimitat adherir-se a la campanya de ‘Casa nostra, casa vostra’, que sota el lema #volemacollir , pretén conscienciar sobre la situació de les persones en busca de refugi estancades a les portes d’Europa i pressionar els polítics perquè actuïn davant aquesta situació de catàstrofe humanitària.

Per altra banda, l’ajuntament es va adherir al Pacte Nacional pel Referèndum amb els vots favorables d’ERC i PDeCAT i l’abstenció de PM. Es tracta d’un manifest promogut per l’ANC per sumar forces que donin suport a la celebració d’un referèndum per decidir sobre la independència de Catalunya.