L’Ajuntament de Santpedor pressionarà les empreses concertades perquè paguin un salari mínim de 1.071 euros als seus treballadors

229

L’ajuntament de Santpedor vol pujar el salari mínim dels treballadors de les empreses amb qui concerta serveis, a 1.071 euros. Així es va aprovar al ple del mes passat aquesta proposta de Progrés Municipal, que va estipular aquesta xifra després d’avaluar-ho a través d’estudis amb experts del món laboral i empresarial. Amb aquest topall es pretén dotar d’un mínim d’ingressos per assolir un nivell digne de vida, que permeti no haver de renunciar a cap servei o producte bàsic.

Fina Rodríguez, portaveu de Progrés Municipal, explica així l’objectiu de la proposta:

 

Actualment a l’ajuntament ja està establert aquest mínim per tots els treballadors de totes les àrees. El següent pas, és aconseguir que les empreses amb qui es concerta serveis -per exemple, la residència- també l’apliquin. Una tasca difícil perquè legalment no se’ls pot obligar a fixar un salari determinat. La idea que aporta Rodríguez, però, seria bonificar a les empreses que estableixin aquests mínims salarials o estipular als requeriments del contracte que els respectin, de forma que en fer-ho els puntuï positivament enfront d’altres empreses que disputin el mateix servei a concertar.

Podeu consultar aquí la moció sencera: mocio Salari Minim