L’ajuntament de Santpedor es compromet amb el projecte del Poblat Medieval El Plaià

185
Poblat Medieval El Plaià

El Poblat Medieval El Plaià és cada dia més a prop de ser una realitat. El projecte anunciat l’estiu passat per la Fundació Bages Medieval per construir un poblat medieval a Santpedor compta des d’aquesta setmana amb el suport oficial de l’ajuntament, que destinarà 1.700 euros per ajudar a posar en marxa la iniciativa. El consistori, a més, ja treballa en la redacció del Pla Especial Urbanístic que ha de permetre materialitzar el projecte.

Des de la Fundació es preveu que es puguin obrir les portes del poblat medieval El Plaià -ubicat en una finca amb aquest nom- al llarg del primer quadrimestre de 2017. En un principi està prevista la recreació d’una església romànica però també es pretenen recrear lluites medievals i oferir propostes gastronòmiques de l’època al poblat.

Per a l’ajuntament de Santpedor, el poblat medieval del Plaià arriba just en el moment en què es pretén dotar d’un nou impuls turístic el poble i es considera que el projecte del Plaià serà un gran punt d’interès a nivell històric, cultural i de patrimoni. Per això ja s’ha anunciat que es donarà suport continuat a la Fundació Bages Medieval per a la consecució del projecte.