L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha presentat un recurs contenciós administratiu per la desestimació de silenci administratiu de l’Ajuntament de Manresa respecte a unes al·legacions presentades el mes d’abril que demanen l’anul·lació d’una modificació del conveni urbanístic pel desenvolupament del Parc Tecnològic del Bages aprovada per l’Ajuntament de Manresa.

L’alcalde de Sant Fruitós, exposava per què del recurs contenciós al ple, a petició del grup municipal de CiU.

En una roda de premsa a l’abril, l’equip de govern de Sant Fruitós va explicar que es tracta d’una modificació fruit d’un acord entre l’empresa Projectes Territorials del Bages (PTB) i l’Ajuntament de Manresa signat el 2005. Un fet fora de la legalitat, prohibit per la llei d’urbanisme de Catalunya i que s’ha fet en “absolut obscurantisme, sense publicacions ni exposició pública o aprovacions pertinents”.

Segons informaven en la roda de premsa, les modificacions vénen de l’aprovació d’un decret de l’1 d’abril del 2016 que segueix gràcies a l’acord de Ple de l’Ajuntament de Manresa del 19 de febrer del 2015 en què es va fer la modificació d’usos i de tipologia d’empresa que pot edificar en el parc tecnològic i que inclou, també, la possibilitat d’edificar-hi un hotel. L’Ajuntament de Manresa va negar en roda de premsa al cap d’una setmana el mes de maig, que el canvi d’usos del Parc Tecnològic fos amb l’objectiu de construir-hi un hotel.

L’Ajuntament de Manresa aprovava aquesta setmana en junta de govern pública presentar-se com a part demandada tot i que lamenta que el de Sant Fruitós hagi arribat als jutjats.

L’Ajuntament de Sant Fruitós, ha explicat en un comunicat que no vol polemitzar amb Manresa, ja que poden arribar a acords com n’és un exemple el conveni de taxis. Expliquen que, tot i que s’està en el seu dret, la fórmula de no respondre les al·legacions i resoldre-les per silenci administratiu els desagrada.