L’Ajuntament de Sallent reclama a l’Estat Espanyol que reobri les cases tancades de la Botjosa

182

L’Ajuntament de Sallent ha reclamat a l’estat el manteniment i la reobertura de les cases de la Botjosa, que actualment estan tancades o en desús. No és la primera demanda que l’Ajuntament envia a Madrid. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha explicat que “ja fa temps que estan reclamant poder obrir les cases tancades de l’antiga colònia minera, ja que podrien servir d’habitatge per les persones que en busquen”. A més, assegura també que és una manera de dinamitzar el barri, que actualment es troba en estat de degradació.

El Govern de Madrid però, encara no ha donat cap senyal. L’Alcaldessa Accidental Rosa Argelaguet assegura que les coses estan difícils. El govern actual és en funcions i és ell qui ha de determinar el futur de La Butjosa, ja que n’és el màxim responsable. Tot i això, explica que l’Ajuntament està obert a negociacions. Escoltem-ho:

L’Alcalde Sallentí reitera que si les cases tancades estan en unes condicions acceptables, haurien d’estar obertes a qualsevol persona que busqués habitatge. Els veïns de La Butjosa però, es mostren intranquils davant els possibles nous inquilins, ja que tenen molt clar quin tipus de persones necessita el barri. Escoltem-ho:

Aquesta reclamació se suma a una altra que l’Ajuntament de Sallent arrossega d’encara fa més temps: establir un sistema que garanteixi el manteniment del barri. L’alcaldessa Accidental sosté que tot i que La Botjosa és propietat de l’estat, i és aquesta administració la que té el dret i el deure d’intervenir-hi, l’Ajuntament busca alternatives.

Ara fa dos anys, l’Ajuntament de Sallent va fer un requeriment formal que va derivar en l’obertura d’un expedient a la propietària de l’antiga colònia per l’estat de deixadesa en què la tenien.