L’Ajuntament de Sallent incompleix un 66% dels indicadors de transparència

167

L’Ajuntament de Sallent només compleix el 34% dels indicadors de transparència segons el segell Infoparticipa, del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB. Amb l’entrada en vigor el 2014 de la Llei de Transparència, la informació que ofereix el consistori no ha millorat, segons l’informe. Al contrari, ha caigut un 7% en els darrers mesos – ha passat d’un compliment del 41,5% el 2015, a un 34,5% el 2016.

La nova llei obliga als ajuntaments a garantir la transparència de la informació pública, per mitjà d’un sistema integral d’informació i coneixement en format electrònic. I els responsables polítics i tècnics de les administracions han de proporcionar aquesta informació, completa i sanejada.

D’altra banda, la CUP de Sallent ja va comentar, al passat ple municipal, que la web de l’Ajuntament no oferia totes les dades que requereix la llei. Així, els cupaires “lamenten que l’Equip de Govern, i en concret la regidora de Transparència, Jordina Moltó, desatengui un dels seus objectius prioritaris i transversals que es van marcar per aquest mandat”.

Èlia Torrrescana, regidora de la CUP, assegura que s’avança cap a “un poble desinformat”.

InfoParticipa és un projecte que avalua la informació que es publica als webs de les administracions públiques. I, com deiem, en el cas de Sallent, el grau de transparència ha caigut un 7% en un any.