L’Ajuntament d’Oló construirà una xarxa de calor amb biomassa a l’Espai Hemalosa per a compartir l’energia generada amb l’edifici de l’ajuntament i el de la llar d’infants.

El consistori ha rebut una partida de més de 260 mil euros de la Diputació de Barcelona dins el marc del Programa Sectorial Renovables 2030. La voluntat de l’ajuntament és dur a terme l’obra durant aquest any i el que ve. Xavi Baraut és l’alcalde de Santa Maria d’Oló.

La nova instal·lació permetrà reduir la despesa energètica i reduir l’ús dels combustibles fòssils perquè la calefacció d’aquests equipaments funciona amb calderes de gasoil.

En l’últim ple municipal de Santa Maria d’Oló també s’han adjudicat les obres per a instal·lar plaques solars a tres equipaments públics més. 

Són el mateix espai Hemalosa, l’escola i el pavelló municipal, les obres haurien de començar en els propers mesos, un cop realitzada aquestes inversions els equipaments municipals serien autosuficients en matèria energètica. 

Xavi Baraut “Amb les plaques solars i la caldera de biomassa tindríem pràcticament coberta la despesa energètica dels equipaments

Des de l’ajuntament estan estudiant la creació d’una comunitat energètica local, si la ciutadania tingués interès a crear-ne una, el consistori cediria part de l’espai de les teulades dels equipaments públics perquè la comunitat energètica col·loqués les seves plaques solars.